Seuraa blogia Bloglovinin avulla

Oulu – New York – Tampere (linkkejä)

Oulussa etsitään graffitintekijöitä, kertoo Kaleva. Tällä kertaa ei kuitenkaan etsitä sitä ja tätä töhrineet putkaan -tyylillä, vaan Oulun kaupungin nuorisoasiainkeskus kaipaa nuoria suunnittelemaan ja toteuttamaan grafitteja virastotalon tulevaan työmaa-aitaan katukuvan piristeeksi.

New Yorkissa puolestaan on saatu kiinni ilmeisen vaarallinen katutöhrijä, kerrotaan Hilavitkutin.comissa. Kuusivuotias tyttö piirteli liidulla katuun ja naapuri ilmoitti asiasta kaupungin puhtaanapitolaitokselle. Laitos vaati piirrosten poistamista 45 päivän kuluessa, 300 dollarin sakon uhalla.

Helsingin kaupungin vuosia pyörineeseen Stop töhryille -kampanjaan on aiemmin otettu mallia New Yorkin nollatoleranssilinjasta, jossa kaikki mahdolliset töhryt pyritään siivoamaan katukuvasta mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti. Kenties Helsingissäkin rakennusviraston sedät ja opetusviraston tädit jo piakkoin kokoustavat huolestuneina ja vaativat vahaliitujen poistamista päiväkodeista niiden turmiollisuuden vuoksi?

Muropaketissa on keskusteltu graffiteista ja niiden tekijöistä. Vaikka keskustelu onkin paikoin töhrijät saunan taakse -tasoista, on mukana kiinnostaviakin kommentteja, mm. muistellaan vanhoja hyviä aikoja jolloin ihasteltiin FTC:tä ja autovarkaita ja toisaalta pelattiin Nintendolla ja leikittiin legoilla.

Flickrissä Pomolla on aika monta kuvaa katutaiteesta mm. Tampereella, kuten alempi kuva Pispalasta.

Kuva: Pomo.

Lisäys: Helsingissä vierailee tänä viikonloppuna Graffiti Research Lab -tapahtuma, jossa heijastetaan graffiteja seinille. Heijastettuja graffiteja voi nähdä lauantai-iltana Helsingin keskustassa.

Samantapaiset merkinnät

Comments are closed.