Seuraa blogia Bloglovinin avulla

Poliisi: Töhrimisjuttu selviämässä Mikkelissä

Mikkelin poliisi tiedottaa selvittävänsä laajaa töhrimisjuttua. Poliisi kertoo ottaneensa kiinni 15-vuotiaan mikkeliläispojan epäiltynä useista vahingonteoista. Pojan epäillään parin vuoden ajan sotkeneen rakennusten seiniä ja muita kohteita piirtämällä tai maalaamalla niihin “käyntikorttejaan”, niin sanottuja tageja.

Töhrittyjä kohteita uskotaan olevan kymmeniä ympäri Mikkeliä. Poika on käyttänyt käyntikorttinaan tyyliteltyä KLNE-kirjainyhdistelmää. Poliisi kertoo hänen tunnustaneen töhrimiset.

Poliisi kertoo päässeensä tekijän jäljille selvittäessään äskettäisiä vahingontekoja Mikkelin keskustassa ja rautatien läheisyydessä, joissa oli viikon aikana tehty suuria tageja bitumimassalla. Bitumin uskotaan olevan peräisin keskustan rakennustyömaalta.

Länsi-Savo kertoo bitumiliuosta käytetyn ainakin Osuuspankin takapihan ja rakenteilla olevan Forum-liikekeskuksen seiniin, paikalla olleeseen nosturiin, Stuntmanin rakennukseen Mannerheimintiellä, rautatieaseman makasiineihin sekä entiseen Rantakoneen kiinteistöön.

Poliisi muistuttaa, että omaisuuden töhriminen maalaamalla tai vastaavalla tavalla on vahingontekorikos, josta joutuu vastuuseen. Rikosoikeudellisen vastuun lisäksi tekijän korvattavaksi lankeavat puhdistamiskulut, jotka voivat olla erittäin mittavia. Korvausvastuut kohdistuvat myös alle 15-vuotiaaseen tekijään. Korvausten tai teon laajuudesta ei ole toistaiseksi tietoa, mutta poliisi ilmoittaa jatkavansa asian tutkimista.

Samantapaiset merkinnät

Comments are closed.