Seuraa blogia Bloglovinin avulla

Kiasma-teatterissa tänään New Yorkin metrograffitia

Kiasma-teatterissa Helsingissä esitetään tänään Urb-festivaaliin kuuluen Stations of the Elevated (USA 1980) -dokumentti New Yorkin metrojen graffiteista, valmistumisajankohdasta päätellen dokumentti käsittelee lähinnä ennen vuotta 1980 maalattuja metrograffiteja. Itse en tosin aio olla tuolla vaan Korsossa.

Urb-festivaaliin kuuluu myös Ex Vandals -näyttely, joka lainaa nimensä 80-luvulta New Yorkissa vaikuttaneelta graffitijengiltä. Näyttelykuvauksen mukaan Ex-Vandalsin 12 helsinkiläistä nykytaiteilijaa on valittu siitä suuresta joukosta, jotka 1980- ja 90-luvuilla ovat olleet enemmän tai vähemmän aktiivisia graffitimaailmassa, ja jotka ovat jatkaneet taiteellista uraansa kouluttautumalla akateemisesti. He ovat jatkaneet sitä, mitä ovat tehneet pienestä pitäen, eli toteuttaneet teoksia suuren yleisön nähtäväksi.

Ex Vandalsiin voi tutustua 17.8. saakka Galleria Maa-Tilassa, Myymälä2:ssa, Vallilan taidepuiston Artlabissa ja Kiasman Notkea katu-näyttelyssä.

Graffitiblogi täytti heinäkuussa 3 vuotta, ja kuten 0, 1 ja 2-vuotispäiviäkin, vietettiin tätäkin merkkipäivää Ilosaarirockissa. Kolme vuotta blogia pidettyään on vaikea sanoa, onko se hyvä saavutus vai enemmänkin säälittävää. Ehkä vähän molempia. Parin kuukauden hiljaisuuden jälkeen on taas tarkoitus päivittyä hieman aktiivisemmin, kesältä riittäisi käsiteltäviä asioita, kuten kuviakin.

Samantapaiset merkinnät

Comments are closed.