Seuraa blogia Bloglovinin avulla

Kuntavaaliehdokkaiden mielipiteitä graffiteista ja töhryistä

Kunnallisvaaleissa ehdolla olevien ihmisten blogimerkintöjä graffiteista, töhrykampanjasta ja töhrimisestä.

Helsingissä ehdolla oleva sosiaalipolitiikan professori J P Roos pohtii töhrykampanjan järkevyyttä ja graffitien tekoa Oulunkylässä. “Olen ollut lautamiehenä tuomitsemassa nuoria graffititaiteilijoita (mahdollisimman lievästi). Silti minusta on monia paikkoja joissa ne ovat olleet selvä kaunistus.”

Espoossa kokoomuksen ehdokas Kari Kuusisto kehuu töhrykampanjaa ja kauhistelee, ettei Espoota pidä liittää Helsinkiin koska Helsingissä on jopa uskallettu ehdottaa luvallisia graffitien maalauspaikkoja valtuustossa. “En tiedä, miten rikoksentorjuntaneuvosto (HS) kerää aineistonsa, tai edes mikä se on, mutta omat silmäni kertovat, että pitkäkestoinen nollatoleranssi on vähentänyt töhryjä tehokkaasti.”

Helsingissä vihreiden ehdokkaana oleva Tapio Laakso on jaksaa sitkeästi vastustaa kaupungin nollatoleranssilinjaa. “Kävelin viime torstaina ovet paukkuen ulos yleisten töiden lautakunnan kokouksesta, jossa olen läsnä kaupunginhallituksen edustajana. […] En kuitenkaan ymmärrä nollatoleranssilinjaan liittyvää fanaattista suhtautumista. Esittelijä katsoi mm. tarpeelliseksi halventaa aloitteen tehneitä valtuutettuja. “Graffiti on kuin syöpä, jos sille antaa sormen, se vie koko käden”, kuvaa hyvin kiihkoa, jolla graffitien vastaista sotaa Helsingissä käydään. […] Mielestäni katutaiteella, tarroilla ja julisteilla on paikkansa kaupungissa. Jokaista pintaa tai betoninharmaata alikulkutunnelia ei tarvitse kontrolloida. Mitä vain ei tarvitse hyväksyä, mutta toleranssia tarvitaan lisää.”

Helsingin kokoomuksen Matti Enroth kehuu, kuinka töhryprojektilla on demokraattinen perusta. “Luvattomat maalarit häiritsevät toiminnallaan muita kaupunkilaisia ja aiheuttavat heille kustannuksia. Töhrijöiden pieni joukko ei edusta nuorisoa yhtenäisenä ryhmänä. Kysymys on äänekkäästä ja näkyvästä vähemmistöstä, joka ei pelaa demokratian sääntöjen mukaan.” Kommenteissa tamperelainen Seppo Lehto toteaa myös Stalinin nousseen valtaan demokraattisesti. Enroth on tullut Helsingissä tunnetuksi fanaattisena graffitien vastustajana ja yleisten töiden lautakunnan puheenjohtajalle sopimattomasta käyttäytymisestään.

Espoon kokoomuksen Jouni Särkijärvi kertoo, että töhry on hänen mielestään loukkaus turvallisuutta kohtaan. Marko Ronkainen Helsingin vihreistä miettii, saavutetaanko nollatoleranssilla loppujen lopuksi positiivista tulosta.

Helsingin kristillisdemokraattien Santeri Kyröhonka puolestaan kysyy, kuka puolustaisi graffititaidetta. Vasemmistoliiton Jaakko Vasankarin mielipiteitä törhykampanjasta.

Samantapaiset merkinnät

Comments are closed.