Seuraa blogia Bloglovinin avulla

Graffiti – No Name, No Fame -kirja tulee sittenkin?

Noniin, josko sitä nyt jaksaisi oikeasti joskus päivittää jotain asioita tässä uudessa osoitteessa.

Graffitiaiheisten kirjojen rintamalla on, tietääkseni, ollut Suomessa viime vuodet varsin hiljaista. Piakkoin julkaisuun on kuitenkin ilmeisesti tulossa Graffiti – No Name, No Fame -niminen, parisataasivuinen teos.

Nimi saattaa kuulostaa ennestään tutulta, mikä ei liene ihme koska kirjan julkaisua on spekuloitu ainakin Basson keskusteluissa jo kolmisen vuotta sitten.  Tässäkin blogissa kirja on mainittu ohimennen syksyllä 2005.

Kirjastot.fi -sivulla graffitikirja mainitaan pienkustantajien uutuuksissa ja sitä markkinoidaan seuraavasti:

“Graffiti – No name, no fame on perinpohjainen kuva-, haastattelu- ja dokumenttikirja graffitikulttuurista Suomessa ja maailmalla, sukellus suljetun alakulttuurin sisälle. Teos esittelee wraittereiden, eli graffitimaalareiden, taidonnäytteitä ja kertoo niin graffitin syntyhistoriasta 1960-luvun New Yorkissa, kuin alakulttuurin saapumisesta 80-luvun alun Suomeen. Wraittereiden kertomusten myötä Graffiti vie myös aiheeseen perehtymättömän lukijan adrenaliinia puskevalle matkalle graffititaiteen, ratapihojen ja pihoja päivystävien vartiointiliikkeiden maailmaan. Graffiti – No name, no fame sisältää kaikkiaan 200 värillistä sivua sekä yli 650 kuvaa Suomesta ja muualta maailmaa. Kirja on täydellinen tietopaketti tämän päivän graffitia.”

Kirjan mainosvideo Youtubessa.

Samantapaiset merkinnät

Comments are closed.