Seuraa blogia Bloglovinin avulla

Stop töhryille kelpaisi Madventuresiin

Helsingin Stop töhryille -kampanjointi kelpaisi aiheeksi Helsingistä tehtävään Madventures-jaksoon, kertovat ohjelman tekijät HS:n uutisessa. Helsinkiläinen ilmiö, jossa on palkattu ihmisiä vahtimaan mahdollista tarrojen liimaamista ja lähdetty käräjöimään satunnaisten tarrojen liimaajien ja julisteiden levittäjien kanssa, voisi sopia ohjelmaan vastapainoksi tavanomaiselle kuvalle tuhansien järvien ja saunojen huipputekniikkamaasta.

Madventuresin kaksikko kiersi kiinnittämässä jääkaappimagneetteihin painettuja ajatuksia Helsingin keskustassa. Piakkoin rautatieasemalla vartija ilmaantui muina miehinä varjostamaan magneettien kiinnittäjiä, ja kohta paikalla olikin jo suurempi vartijajoukko avautumassa, miten rautatieasemalla ei saa mainostaa ilman VR:n lupaa. Tosin tässä tapauksessa magneeteissa ei ollut mainoksia, vaan englanninkielisiä ajatuksia kuten “ajattele sotaa” tai “mietipä mustaa”.

Siltikään magneettien jättäminen rautatieasemalle ei kelvannut vartijoille, vaan ne oli kerättävä pois. VR:n ja vartiointiliikkeen mielestä on nähtävästi sopimatonta toivoa ihmisten ajattelevan yhtään mitään. Tai ainakaan mitään sellaista asiaa, jossa ajatuksen tarjoaja on jokin ulkopuolinen, ei-kaupallinen taho.

Muita matkailuohjelmaan kenties kelpaavia aiheita Helsingissä olisivat Ympyrätalon ja Hesarin Alkot tavanomaisimpine asiakkaineen, kiilaaminen taksijonossa keskustassa, Pihlajamäen lähiöt ja Alakiventien myrkyllisinä hylätyt ja purkamistaan odottavat kerrostalot Itä-Helsingissä.